18 مارس 2018 اخبار آی کن0 نظر
چرا نباید از نرم افزار های جزیره ای استفاده کرد؟

چرا نباید از نرم افزار های جزیره ای استفاده کرد؟

چرا نباید از نرم افزارهای جزیره ای استفاده کرد؟

در گذشته از نرم افزارها به صورت جداگانه برای هر کاری استفاده می شد که به نرم افزارهای جزیره ای معروف بوده و است. به عنوان مثال از نرم افزار مالی جداگانه استفاده می شود و بخش اداری از نرم افزار جداگانه بهره می برد و ارتباطی بین این نرم افزارها وجود ندارد. البته به گفته کارشناسان دلیل این کار بیشتر محدودیت هایی مانند ضعف های سخت افزاری و نرم افزاری بوده است که البته با رشد مشتریان، شرکت های نرم افزاری به این نتیجه رسیدند که نرم افزارها را از جزیره ای و جداگانه بودن خارج کنند. از این رو برای اینکه نرم افزارها از حالت جزیره ای خارج شوند بحث یکپارچگی نرم افزارها مطرح شد تا نیازهای شرکت ها و سازمان ها برطرف شود.

اما فرار از استفاده از نرم افزارهای جزیره ای و استفاده از نرم افزارهای یکپارچه چه فوایدی برای شرکت ها و سازمان ها دارد؟

اولین مزیت استفاده از نرم افزارهای یکپارچه و دوری از نرم افزارهای جزیره ای این است که می توان در هزینه و تجهیزات صرفه جویی کرد. به عبارتی با این کار شرکت و یا سازمان و هر کسب کاری به خرید تنها یک نرم افزار نیاز دارد و و باید برای خرید آن هزینه ای بپردازد. در صورتی که در نرم افزار جزیره ای باید برای تک تک نرم افزارهای هزینه کرد. از سوی دیگر هر یک از نرم افزارهای جزیره ای نیاز به سخت افزارهای جداگانه ای دارند و باید روی آنها مجزا پیاده سازی شوند در صورتی که در نرم افزارهای یکپارچه، نرم افزار تنها بر روی یک سیستم مرکزی پیاده سازی می شود.

یکی دیگر از ویژگی های استفاده از نرم افزارهای یکپارچه بحث استفاده از وقت است و به عبارتی در وقت صرفه جویی می کند . چون تمام ماژول ها با هم ارتباط دارند و به صورت زنجیره ای به هم متصل می شوند و به راحتی کارها انجام می گیرد. ورود دیتاها و اطلاعات به حداقل ممکن می رسد و بهترین نتایج بدست می آید در صورتی که وقتی نرم افزارهای جزیره ای باشند وقت بیشتری باید صرف وارد کردن دیتاها کرد و از سوی دیگر نتایج خوبی رقم نمی خورد و باید برای بدست آوردن نتایج جداگانه اطلاعات را پردازش کرد.

نرم افزار وقتی یکپارچه باشد به سرعت در سازمان پیاده سازی می شود و این یکی دیگر از مزیت های بکارگیری نرم افزار یکپارچه به جای نرم افزار جزیره ای است. از سوی دیگر آموزش آن راحتتر است چرا که باید تنها یک نرم افزار را آموزش داد و مهمتر اینکه کارایی سازمان و شرکت را و یا هر کسب و کاری را بالا می برد. وقتی چندین نرم افزار به صورت جزیره ای بخواهد در شرکت و سازمانی پیاده سازی شود به تعداد نرم افزارهای باید آموزش داده شود و استفاده از آن بسیار زمانبر خواهد بود و کارایی کمی در انتظار شرکت و سازمان است.

امنیت در نرم افزار های جزیره ای:

وقتی نرم افزارها به صورت جزیره ای در شرکت ها و سازمان ها پیاده سازی شوند امنیت آنها نیز بیشتر به خطر می افتد تا اینکه به صورت یکپارچه باشند و وقتی نرم افزارها روی یک بانک اطلاعاتی متمرکز پیاده سازی شوند می توان با فراغ بال بر امنیت اطلاعات و داده های آن تمرکز کرد چرا که پراکندگی وجود ندارد و بهتر می توان در این بخش مدیریت کرد.

و مزیت آخر اینکه وقتی نرم افزارهای جزیره ای باشند پشتیبانی فنی آن بسیار سخت و دشوار می شود و زمان و انرژی زیادی را از کارکنان فنی سازمان وشرکت می گیرد د رحالی که پشتیبانی فنی در نرم افزارهای یکپارچه بسیار ساده تر است. از سوی دیگر تیم فنی فناوری اطلاعات سازمان کمتر دچار مشکلات می شود .

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *