امروزه در قرن بیست و یکم که به آن عصر انفجار اطلاعات می گویند، پیشرفت تکنولوژی آنچنان جنبه های گوناگون زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده و در متن زندگی ما نفوذ کرده است که گاها برای خودمان نیز هیجان آور و باور نکردنی است. به جرات می توان گفت در طول تاریخ و ظهور فناوری های مختلف، هیچ کدام به اندازه فناوری اطلاعات نتوانسته اند اینچنین باعث ارتباط رشته های مختلف علوم به یکدیگر و ایجاد تحول عمیق شوند. به بیان دیگر تکنولوژی فناوری اطلاعات تمام علوم را در حوزه های مختلف به کار میگیرد تا بتواند اطلاعات مورد نیاز متخصصین، سازمان ها و مردم را در کمترین زمان و به بهترین وجه تامین نماید.
برای مثال بسیاری از مشکلات مانند کمبود مکان فیزیکی، کمبود زمان، وجود رقابت، دورکاری، صرفه جویی و حتی تبادل فرهنگی و آنچه نه تنها در بحث تکنولوژی بلکه در مباحث علوم انسانی و مدیریت به ذهن می رسد را مرتفع نموده و در طی زمان این نیاز به تحول و دست کشیدن از سیستم های سنتی و کم بهره و به کارگرفتن از روش های علمی بیش از پیش احساس می شود. در کل این گونه میتوان اظهار داشت فناوری اطلاعات مشغول ایجاد تحولات عظیم در شرکت ها و سازمان ها است و همچنین مدیریت منابع انسانی در سازمان ها و بهبود کسب و کار و رائه روش های نوین، نه تنها از این امر مستثنا نیست بلکه بیش از پیش دستخوش تغییر شده است. باید با بررسی و شناخت نقش فناوری اطلاعات در عملکرد مدیریت منابع انسانی و همچنین طراحی و ایجاد یک سیستم پویا؛ زمینه ساز شناسایی، انتخاب، استخدام، آموزش و به کار گیری موثر منابع انسانی در سازمان ها در جهت حصول به اهدافمان باشیم.
به دلیل پیچیدگی سازمان های امروزی تخصص های ویژه ای برای اداره امور سازمانی ایجاد شده است که در جهت استفاده مطلوب از سرمایه مادی و غیر مادی فعالیت می کنند. با یک نگرش سیستمی به سازمان و مدیریت در میابیم که موفقیت هر سازمان در گرو تلفیق منابع مختلف سازمان؛ نیروی انسانی، سرمایه مالی، تکنولوژی، اطلاعات و … در جهت نیل به اهداف است.
برخی ار نتایج کاربرد فناوری اطلاعات در عملکردهای مختلف مدیریت منابع انسانی: دقت و سرعت در انجام کارها، شفافیت در سیستم و کاهش بسیاری از پیچیدگی ها، جامعیت در طراحی سیستم، اطلاع رسانی گسترده و به موقع با استفاده از شبکه های اینترنت و اینترانت، ارزیابی دقیق و سریع از جنبه های مختلف و مورد نظر، اعلام بازخورد به موقع، انجام امور تکرار پذیر توسط سیستم های سخت افزاری، کنترل و ارزیابی نامحسوس، برقراری عدالت و نظم بیشتر و … . برخی ار نتایج کاربرد فناوری اطلاعات در تغییر فرایند های سازمانی: فناوری اطلاعات سبب مکانیزه شدن و سرعت بالای فرایند ها می شود، مشاغل مجازی و همکاری های راه دور را ممکن می سازد، انجام محاسبات در سطح وسیع و بدون مشکل، افزایش تعاملات و بازخوردهای فوری و … . برخی ار نتایج کاربرد فناوری اطلاعات در رابطه با محیط و نقش در حال تغییر مدیریت انسانی: کاسته شدن از مشاغل دفتری، افزایش مشاغل حرفه ای مدیریتی و فنی، کاهش مخارج جذب و پروش نیروی انسانی، پیمان سپاری کارها، نیاز به آموزش مداوم و … .
© کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندسی آی کن میباشد.