رقابت بین دو شرکت اپل و مایکروسافت این روزها وارد حوزههای جدیدی شده است که از آن جمله میتوان به سیستمعامل دسکتاپ اشاره کرد. سیستمعامل دسکتاپ ردموندیها همیشه در بین کاربران جهان بهعنوان گزینهی اول شناخته شده است.
دادههای ارائهشده توسط شرکت تحقیقاتی NetMarketShare برای ماه ژوئن، نشان میدهند که سیستمعامل ویندوز در حال حاضر روی ۹۱.۵۱ درصد از کامپیوترهای سراسر جهان اجرا میشود و سیستمعامل مک اپل با فاصلهی بسیار زیاد، سهمی ۶.۱۲ درصدی در این بازار دارد. در نهایت سیستمعامل لینوکس با سهم ۲.۳۶ درصدی، در این لیست جایگاه سوم را در اختیار دارد.
سیستمعامل ویندوز موفق شده است طی ۱۲ ماه اخیر سهم بازار خود را بهتدریج گسترش دهد و اگرچه در بین این چند ماه، گاهی سهم بازار ویندوز با کاهش همراه بوده؛ اما سهم کلی این سیستمعامل هیچگاه پایینتر از ۹۱۱ درصد نرسیده است.
همین شرایط برای سیستمعامل مک اواس اپل نیز وجود دارد؛ با این تفاوت که در اینجا بحث در مورد کاهش سهم بازار است. پلتفرم دسکتاپ اپل در ماه آگوست سال گذشته سهمی ۷.۳۷ درصدی در بازار سیستمعاملهای دسکتاپ داشت؛ ولی سهم این پلتفرم در دسامبر ۲۰۱۶ به ۶.۰۷ درصد کاهش یافته است. البته در سال جاری سهم این سیستمعامل کمی نسبت به قبل بهبود یافته و به ۶.۱۲ درصد رسیده است.
علاوه بر اینکه ویندوز مایکروسافت در بازار جهانی پیسی بهعنوان یک گزینه برتر شناخته میشود، این کمپانی از نظر فعالیت در زمینهی بازیهای رایانهای نیز عملکرد قابل توجهی از خود نشان داده است. بر اساس دادههای ارائهشده توسط کمپانی وَلو (valve)، بیشتر گیمرهای شبکهی استیم سیستمعامل مایکروسافت را برای بازی کردن انتخاب کردهاند.
ویندوز روی بیش از ۹۵ درصد از رایانههایی که استیم را نصب کردهاند، اجرا میشود که در این بین، نزدیک به نیمی از این رایانهها به ویندوز ۱۰ مجهز شدهاند. پیشنهاد ارتقاء رایگان به سیستمعامل ویندوز ۱۰ از جانب مایکروسافت، یکی از مهمترین دلایل افزایش سریع تعداد کاربران این نسخه از ویندوز است.
جای هیچ شکی نیست که نرخ رشد دائمی رایانههای مجهز به ویندوز، به مایکروسافت کمک میکند تا همچنان در جایگاه نخست بازار سیستمعامل دسکتاپ جهان قرار داشته باشد. برای کمپانی دیگری مثل اپل سالها زمان نیاز است تا حداقل رؤیای تبدیل کردن مک اواس به سیستمعامل دسکتاپ شمارهی یک جهان را در سر بپروراند.
اما آنچه برای شرکت اپل بیشتر از هر چیز دیگری اهمیت دارد، این است که برخلاف عملکرد بسیار قدرتمندی که ویندوز از خود نشان داده، کوپرتینوییها موفق شدهاند همچنان سهم بازار خود را حفظ کنند. اکنون بسیاری از خریداران مک همچنان از این محصول استفاده میکنند. این دسته از کاربران معمولا در مواقعی که نیاز به ارتقاء یا خرید پیسی جدید داشته باشند، باز هم رایانههای مک را ترجیح میدهند.
© کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندسی آی کن میباشد.
ممنون از نگاه موشکافانه شما !
من در مورد امار و ارقام بحثی ندارم اما چیزی که در این پست به اشتباه به ان پرداخته شده، نوع تفسیر امار سهم بازار سیستم عامل ها است.
بدیهی است که مقایسه دو چیز که اساسا با هم در تضاد هستند امری کاملا اشتباه اشتباه است.
بهتر است نگاهی به ماهیت دو سیستم عامل بیاندازیم (فارغ از کیفیت هر یک!)
مک او اس با رویکرد کنترل شده و با هدف ارائه تجربه کاربری منحصر به فرد با کاربرانربه هیچ عنوان لایسنس خود را به تولید کنندگان سخت افزارها نداده و دلیل انها تنها این است که یک تجربه کاربری عالی در یکپارچگی سخت افزار و نرم افزار شکل می گیرد و با این رویکرد در عین حال که تجربه کاربری بی نظیری به کاربر می دهد، از تکه پاره شدن ویژگی های بی بدیل سیستم عامل خود نیز جلوگیری می کند.
این در حالیست که ویندوز لیسانس خود را به تمام تولیدکنندگان عرضه می کند و جای تعجب ندارد که سهم بالایی داشته باشد.
نکته دیگر اینکه، سیستم عامل های امروزی (رایطه کاربری گرافیکی) محصول اپل در سال ١٩٨۴ است زمانیکه اولین مکینتاش را ارائه کردند. این در حالیست که مایکروسافت بعد از ١١ سال که ویندوز ٩۵ را ارائه کرد، حتی نتوانسته بود ویژگی های ظاهری این او اس را هم به خوبی تقلید کند. در واقع تسلط مایکروسافت بر بازار سیستم عامل تنها به دلیل یک خوش شانسی بود که رر دهه ٩٠ نصیب مایکروسافت بود و ان هم برکناری جابز از اپل و تسلط یک نوشابه فروش بر اپل بود و نتیجه ان را امروز می بینین. تسلط محصولات پر باگ و پیچیده مایکروسافت بر دنیا !!!
امید وارم در برداشت های خود، عجولانه قضاوت نکنیم.