لاراول (Laravel) یک فریم ورک php مبتنی بر معماری MVC است که تیلور اوتول (Taylor Otwell) آن را ایجاد و توسعه بخشید. این فریم ورک، بسیار قدرتمند، کدباز و رایگان است.
لاراول امکان توسعه برنامه های تحت وب را آسان و سریع کرده است و با کدنویسی زیبا و خلاقانه ای که دارد بسیار انعطاف پذیر است. در این فریم ورک می توان عملکرد بسیاری از بخش ها را بدون نیاز به تغییر در کدهای اصلی تغییر داد.
هنگام ایجاد یک اپلیکیشن برای کدهای تکراری برنامه نویسی، راه حل و short code های مناسب ارائه می دهد.
Laravel نقاط قوتی که در دیگر فریم ورک های php وجود دارد را بکار برده است تا باعث ایجاد لذت هرچه بیشتر کدنویسی و انعطاف پذیری شود. به طور مثال این فریم ورک از بسیاری از کتابخانه های فریم ورک سیمفونی نیز بهره می برد.
روند رشد این فریم ورک در سال های اخیر بسیار سریع بوده است و اکنون جزء یکی از محبوب ترین فریم ورک های زبان پی اچ پی می باشد.
به روز رسانی لاراول با صرف کمترین زمان و انرژی با استفاده از ابزار Composer انجام می شود و می توانید در برنامه های خود از آخرین نسخه کتابخانه های این فریم ورک استفاده کنید.
از جمله مزایای این فریم ورک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– راه اندازی آسان
– یادگیری آسان
– به روز رسانی آسان
– بدون داشتن کد نویسی های تودرتو
– دارای قابلیت ماژولار (از جمله Bundle و Composer)
– مبتنی بر معماری منعطف MVC
– ارتباط با دیتابیس و اجرای دستورات به صورت سریع و آسان
– بهره مندی از ORM با نام Eloquent با کارایی و انعطاف چشمگیر
– بهره مندی از templating engine با نام Blade با امکانات مناسب
– توسعه اختصاصی سیستم مسیر دهی (routing)
– اجرای آسان روندهای معمول برنامه نویسی مانند احراز هویت
– انجام تست های متعدد از واحد های مختلف برنامه با دستورات ساده
سرعت لاراول از دو جهت قابل بررسی است. زاویه نخست، سرعت عملکرد سیستم است که با استفاده از انواع روشها مانند، بارگزاری دیرهنگام( Lazy Loading )، سیستم Cache، استفاده از Memcached، استفاده از Redis و ابزارهای دیگر، تا حد امکان افزایش یافته است.
زاویه دوم سرعت، سرعت توسعه است. لاراول بسیار توسعهپذیر و قابل استفادهی مجدد است. امکان ایجاد بستههایی با عملکردهای جزئی و استفاده از آنها در نرمافزارهای دیگر سبب میشود سرعت توسعه در نرمافزارهای و سایتهای طراحی شده با لاراول بسیار بالا باشد.
لاراول بسیار توسعه پذیر است. انجام تغییرات در بیشتر بخشهای سیستم با استفاده از آخرین تکنولوژیهای روی مانند IoC و روشهای دیگر امکانپذیر است. البته بخش قابل ملاحظهای قابلیت توسعهپذیری کد به مهارت، تجربه و دانش برنامهنویسان در استفاده از فریمورکها وابسته است.
مهمترین ویژگی لاراول ORM اختصاصی آن به نام Eloquent است. انعطاف، کارایی و قدرت Eloquent را به ندرت میتوان در ابزارهای دیگر یافت.
Eloquent کار کردن با اطلاعات را به گونهای آسان میکند که باور آن گاهی دشوار به نظر میرسد. کدهای نوشته شده با Eloquent شباهت بسیار زیادی با زبان انسان دارند و حتی اگر تا کنون با این شیوه کد ننوشته باشید، معنی کدها را به خوبی متوجه خواهید شد.
برنامهنویسی Eloquent بر پایهی سیستم PDO طرحریزی شده است و بنابراین علاوه بر امکاناتی که این سیستم در اختیار برنامهنویسان قرار میدهد، امکان استفاده از دستورات PDO نیز فراهم است.
Eloquent امکان ذخیره و بازیابی اطلاعات در پایگاه دادههای مختلف از جمله MySQL، Postgres، و SQL Server را فراهم میکند.
لاراول حاوی یک Template Engine اختصاصی به نام Blade است. اگرچه این تمپلیت انجین در مقایسه با ابزارهایی مانند Twig از امکانات کمتری برخوردار است، با این حال تمامی نیازهای معمول را برطرف میکند و در دستیابی به امنیت کافی در ایجاد خروجی به برنامهنویسان یاری میرساند.
سیستم مسیردهی( Routing ) در لاراول نیز به صورت اختصاصی توسعه یافته است. این سیستم امکانات بسیاری را در اختیار توسعهدهنده قرار میدهد. استفاده از پیشوندها و پسوندها، کنترلرها، فیلترها، توابع درون خطی و بسیاری امکانات دیگر کار کردن با مسیرها را ساده و کارآمد میکنند.
در نگارش آخر لاراول، امکان Cache کردن مسیرها برای افزایش چند ده برابری سرعت عملکرد در این بخش امکانپذیر شده است.
لاراول به عنوان یک فریمورک قدرتمند php ابزارها یا سرویسهای متعددی در اختیار برنامهنویسان و طراحان سایت قرار میدهد. فهرست این سرویسها را برای آخرین نگارش این فریمورک در ادامه مشاهده میکنید:
لاراول برای مدیریت نیازمندیها از Composer استفاده میکند. بهروزرسانی فریمورک هم با استفاده از همین ابزار صورت میپذیرد. به این معنی که با صرف کمترین انرژی، همیشه میتوانید از آخرین نگارش کتابخانهها و فریمورک لاراول در پروژه بهرهبرداری نمود.
© کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندسی آی کن میباشد.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.