چگونه دولت الکترونیکی موجب افزایش بهره وری می شود؟
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1034″ img_size=”large” alignment=”center” css_animation=”fadeInLeft”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css_animation=”right-to-left”]نظریات متفاوتی که در مورد دولت طرح شده است تقریبا، قریب به اتفاق دولت را مرکز و نهادی دانستهاند که موظف به برآورده کردن نیازها و خواستههای شهروندان، اعم از نیازهای امنیت، عدالت و تامین نیازهای ضرروی زندگی است.
این نیازها و انتظارات شهروندان در زمانها، مکانها و شرایط گوناگون متفاوت بوده است. امروزه توسعه دموکراسی از یک سو و پیشرفت تکنولوژی از سویی دیگر (که موجب آگاهی ملتها از یکدیگر شده است) دولتها را هر چه بیشتر ملزم به توجه به خواستههای شهروندان خود کرده و دولت دیجیتالی، تلاش برای تغییر پیچیدهای است که تمایل به کاربرد تکنولوژیهای جدید جهت حمایت یک دگرگونی در عملکرد و اثربخشی دولت دارد.
تصمیمگیری مبتنی بر اطلاعات:
از آنجا که ۹۰درصد یک تصمیم براساس اطلاعات و ۱۰درصد براساس مهارتهای ادراکی فردی است اهمیت اطلاعات آشکار میشود. اصولا یکی از وظایف دولت الکترونیکی دستیابی به اطلاعات موثق و تبادل آن است. در روش سنتی، جمعآوری اطلاعات معتبر و به هنگام مستلزم صرف هزینه و زمان زیادی بود اما در دولت الکترونیکی اطلاعات موثق و به هنگام همواره قابل دسترسی است و اشکال جدید تصمیمگیری را تسهیل کرده است.
افزایش کارآیی:
مهمترین مزیت دولت الکترونیکی، افزایش بهرهوری و تاثیر آن بر کارآیی اقتصادی است. صاحب نظران معتقدند که آن به طور بالقوه یک استراتژی برای بررسی خدمات کارآتر و اثربخشتر است. برخی از طرفداران دولت الکترونیکی حسن آن را در کاهش مقدار زمان صرف شده بر وظایف تکرار میدانند. دولتها همچنین میتوانند باعرضه اطلاعات در مزایدهها و مناقصهها، هزینههای خود را کاهش دهند. هزینههای اطلاعرسانی کاغذی و ایجاد بایگانیهای کاغذی که بخش عمدهای از هزینه دولتها کاهش مییابد.
سادهسازی فرآیندهای سازمان و یکپارچه کردن سیستمها و حذف سیستمهای زائد و تکراری از مزایای مهم دولت الکترونیکی است.
در واقع دولت الکترونیکی به طور بالقوه مستعد افزایش اثربخشی است. دولت الکترونیکی با به کار بردن تکنولوژی سعی در حداکثر سازی درآمد و ذخیره یا محدود کردن هزینهها دارد.
تسریع در انجام امور:
سرعت بخشیدن به اطلاعرسانی و عرضه خدمات، یکی دیگر از فواید دولت الکترونیکی است. دولت الکترونیکی اطلاعات و خدمات را به صورت ۲۴ ساعته در هفته یعنی به طور پیوسته ارائه میدهد.
اثرهای مثبت زیست محیطی:
در دولت الکترونیکی نسخههای کاغذی، پروندهها، مدارک، کتابها و غیره به یک نسخه الکترونیکی تبدیل میشود و با این عمل موجب حفظ منابع طبیعی و همچنین با کاهش موارد مصرف موجبات کارآیی و در نتیجه بهرهوری را هر چه بیشتر فراهم میکند.
کارآفرینی:
ایجاد دولت الکترونیکی مستلزم زیرساختهای تکنولوژیکی و مخابراتی است اما دولت موظف به گسترش فناوری اطلاعات میشود. در نتیجه فرصتهای شغلی زیادی برای متخصصان ایجاد میشود. به هر حال فناوری اطلاعات، فرصتهای شغلی نامحدودی در اختیار دولتها و ملتها قرار داده که اگر به آن توجه نشود از دست خواهد رفت. این امر برای جامعه ما که حدود ۷ درصد بیکاران فاقد تخصصاند بسیار مهم است.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]