صفحات ASP.Net رابط کاربری برنامه های تحت وب هستند. کاربران از طریق این صفحات وارد سایت شما شده و با آن ارتباط برقرار می کنند.
در این بخش قصد داریم تا شما را با نحوه کار صفحات ASP.Net و نحوه ایجاد و ویرایش آنها آشنا سازیم.
از صفحات ASP.Net به عنوان رابط کاربری و خروجی ارائه شده به کاربر در برنامه نویسی NET. استفاده می شود. صفحات ASP.Net اطلاعات صفحات وب را در هر مرورگر یا برنامه کلاینت ساید (سمت مشتری) به کاربر ارائه می دهند.
برخی از ویژگی ها و مطالب مهم درباره صفحات ASP.Net عبارتند از:
در صفحات ASP.Net رابط کاربری و برنامه نویسی به 2 قسمت تقسیم شده است : اجزای تصویری و کدهای برنامه نویسی . اگر قبلا با ابزارهای مثل VB یا ++C کار کرده باشید، متوجه تفاوت بخش اجزای تصویری یک پروژه و قسمت کد برنامه که با آن در ارتباط است، می شوید.
بخش اجزای تصویری صفحه از کدهای استاتیک HTML و کنترل های ASP.Net مورد نظر طراح تشکیل شده است. در واقع صفحات ASP.Net به عنوان یک نگهدارنده و منبع برای نگهداری کدهای استاتیک HTML و کنترل های ASP.Net که طراح می خواهد در صفحه قرار دهد، به کار می روند.
قسمت کد صفحه از کدهای برنامه نویسی تشکیل شده است که طراح صفحه برای کار با صفحه و انجام امور برنامه نویسی در آن قرار داده است. کدهای برنامه نویسی ASP.Net را می توانید در درون خود فایل صفحه در بلوک های اسکریپتی قرار داده و یا اینکه در یک فایل جداگانه قرار دهید. اگر کدها را در یک فایل جداگانه قرار دهید به آن فایل ، فایل کد پشت صحنه ( Code Behind ) می گویند . این کدها می تواند به زبان های VB یا #C نوشته شوند .
برای اجرا و نمایش سایت ASP.Net خود بر روی اینترنت ، بایستی فایل های ASP.Net و در صورت داشتن فایل های کد آنها را به یک سرور ASP.Net آپلود کنید . سپس هر صفحه هر بار که از سوی یک کاربر درخواست می شود ، توسط موتور پردازشگر ASP.Net سرور کامپایل شده و به مرورگر وی ارسال می شود .
صفحات ASP.Net به روشی مشابه صفحات استاتیک HTML ساخته می شوند (صفحاتی که کدهای قابل اجرا بر روی سرور ندارند)، اما دارای المنت ها و اجزای اضافه ای هستند که باعث می شوند تا سرور سایت در هنگام اجرا آنها را شناسایی کرده و به زبان ASP.Net کامپایل و اجرا کند.
مهمترین اجزایی که بین یک صفحه ASP.Net و یک صفحه HTML متفاوت هستند ، عبارتند از :
در بخش های بعدی به تشریح هر یک از این المنت ها خواهیم پرداخت.
شما می توانید پسوند هر فایل html را به aspx تغییر دهید. در این صورت صفحه به عنوان یک صفحه ASP.Net پردازش و اجرا خواهد شد. به هر حال ، اگر صفحه شما دارای کدی نیست که بخواهد در سرور ASP.Net پردازش شود، تبدیل آن به یک صفحه ASP.Net فقط بار اضافی به سرور تحمیل کرده و روند اجرای صفحه را کند تر می کند.
در این بخش قصد داریم تا شما را با انواع مدل های کد نویسی در صفحات ASP.Net آشنا سازیم .
صفحات ASP.Net به طور کلی از 2 بخش یا اجزا تشکیل شده اند :
به طور کلی برنامه نویسی ASP.Net دو مدل را برای مدیریت اجزای تصویری و کدها را در یک صفحه وب ارائه می دهد :
هر دو مدل اشاره شده دارای عملکرد و خروجی یکسانی بوده و شما می توانید هر کدام را بنا به نیاز و یا سلیقه خود برای طراحی صفحه به کار ببرید . در هر دو مدل کدها و کنترل های یکسانی استفاده می شود .
در ادامه به توضیح کاملتر و مثال های عملی برای هر دو روش خواهیم پرداخت .
مدل صفحه تک فایل :
همانطور که اشاره کردیم ، در مدل تک فایل کلیه اجزای تصویری ، المنت های وب و کدهای برنامه نویسی در یک فایل تکی aspx قرار دارند .
کدهای برنامه نویسی در این روش در بلوک هایی با تگ < script > که مقدار خاصیت Runat آن برابر با مقدار ” server ” تعیین شده است ، قرار می گیرند . وجود این خاصیت با مقدار اشاره شده باعث می شود تا این اسکریپت ها و کدهای آن توسط سرور ASP.Net پردازش شوند .
کد زیر ، کد یک صفحه تک فایل ASP.Net را نشان می دهد . کد مثال شامل یک دکمه فرمان Button و یک کنترل Label است . قسمتی که با رنگ سبز مشخص شده یک مدیریت کننده رویداد است که کد لازم را برای عملکرد صفحه در هنگام کلیک بر روی دکمه فرمان تعیین می کند .
تگ < script > می تواند به هر میزان که لازم داشته باشید ، کدهای مورد نیاز صفحه را در خود جای دهد . کدهای قرار داده شده می تواند شامل مدیریت کننده رویدادها برای کنترل های روی صفحه ( همانند ارائه شده در مثال ) ، متدها ، خواص و یا هر گونه کدی که به صورت نرمال در صفحات وب به کار می برید ، باشد .
نکته مهمی که در به کار بردن روش فایل تک صفحه برای کد نویسی وجود دارد ، این است که در برنامه نویسی NET. شما برای اضافه کردن namespace ها به صفحه از عبارت using استفاده می کنید . اما در حالت فایل تک صفحه این امکان وجود ندارد و برای وارد نمودن namesapce ها ، باید از یک عبارت import @ یا یک رفرنس به فایل DLL ای که namespace در آن قرار دارد ، استفاده کنید .
مدل فایل جدا برای کد ( کد پشت پرده ):
در مدل فایل جدا برای کد ( فایل کد پشت پرده ) عناصر وب و اجزای تصویری صفحه همه در فایل اصلی aspx قرار گرفته و کدهای برنامه نویسی در یک فایل جداگانه قرار می گیرند .
پسوند فایل کد بنا بر زبان برنامه نویسی که از آن استفاده می کنید ، متفاوت خواهد بود . برای مثال اگر نام فایل اصلی صفحه Sample.aspx باشد ، نام فایل کد آن برای زبان VB نام Sample.aspx.vb و برای زبان #C نام Sample.aspx.cs می باشد .
کد مثال قبل را برای حالت فایل کد جدا بازنویسی کرده ایم . در این حالت اجزای تصویری و المنت های وب را در فایل اصلی صفحه یعنی Sample.aspx قرار داده و قسمت کد برنامه به فایل کد یعنی فایل Sample.aspx.cs انتقال یافته است .
دو تفاوت عمده بین کد صفحه تک فایل و صفحه با فایل کد جدا وجود دارد . در مدل صفحه با فایل کد جدا ، تگ اسکریپت < script > با خاصیت ” Runat = ” server وجود ندارد ( در عوض صفحه می تواند به تعداد مورد نیاز تگ < script > برای قرار دادن کدهای کلاینت ساید در صفحه داشته باشد ) .
تفاوت دوم این است که اشاره گر Page @ در ابتدای صفحه در حالت فایل جدا برای کد ، دارای یک خاصیت ویژه است که به نام و آدرس فایل کد صفحه اشاره می کند . این خاصیت صفحه aspx را به صفحه کد پشت صفحه آن پیوند می زند . همانطور که قبلا گفتیم نام این فایل برای مثال می تواند Sample.aspx.vb یا Sample.aspx.cs باشد .
در مثال فوق خاصیتی که نام فایل کد پشت پرده را تعیین می کند ، خاصیت CodeFile است . اما در برنامه های کاربردی وب ( Web Application Projects ) این خاصیت CodeBehind است .
کد زیر نیز کد فایل جدا برای کدهای برنامه نویسی صفحه که شامل همان رویداد click و مدیریت کننده رویداد آن که در مثال قبل در درون خود صفحه aspx تعریف شده بود ، می باشد .
انتخاب مدل کدنویسی برای صفحه( تک فایل یا فایل جدا برای کد ):
هر دو مدل فایل تک صفحه و فایل جدا برای کد به صورت کاملا یکسان عمل کرده و دارای خروجی مشابهی هستند . در هنگام اجرا نیز به یک روش اجرا شده و تفاوت کیفی بین آنها وجود ندارد .
بنابراین انتخاب مدل کد صفحه به فاکتورهایی دیگری به غیر از اینها بستگی دارد . به اینکه شما چگونه می خواهید کدهای خود را در صفحه سازماندهی کرده و یا اینکه مهم است کدها در یک بخش جدا باشند و یا خیر .
در بخش زیر به معرفی مزایا و معایب استفاده از هر روش می پردازیم :
مزایای فایل های تک صفحه :
به طور کلی مدل فایل تک صفحه برای حالت های برنامه نویسی خوب است که صفحه شامل مدیریت کننده رویدادهای کنترل های موجود بر روی صفحه است و نه چیز دیگر .
مزایای فایل های تک صفحه عبارتند از :
مزایای صفحات با فایل جدا برای کد :
صفحات با فایل جدا برای کد برای طراحی برنامه های وب و صفحه هایی که دارای کدهای برنامه نویسی زیاد هستند ، مناسب می باشند .
مزایای صفحات با فایل جدا برای کد عبارتند از :
© کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندسی آی کن میباشد.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.