امروزه کسب و کارها در حال گسترش هستند و در پی بهره وری و سود بالا هستند. برای رسیدن به سود و توسعه کسب و کارها ابزارهای زیادی وجود دارد ولی آنچه امروز برای تصمیم گیری های درست و بالا بردن سود و بهره وری استفاده می شود، Business Intelligence یا همان هوش تجاری یا هوش کسب و کاری است. هوش تجاری یا هوش کسب و کاری نرم افزاری قدرتمند است برای تبدیل اطلاعات به عملیاتی کردن تا بتوان تصمیم های درستی گرفت. البته باید گفت هوش تجاری دارای ابزارهای مختلفی است مانند تجزیه و تحلیل مجموعه ای از اطلاعات و ارائه تحلیل در قالب گزارش ها، خلاصه ها، نمودار، نقشه ، گرافیک و … . به عبارتی این سیستم با جمع آوری اطلاعات تمام بخش های سازمان ها و شرکت ها با جزییات دقیق ، وضعیت کسب و کار را برای کاربران آن فراهم می کند.
البته باید گفت که این روزها با واژه دیگری نیز روبرو هستیم و آن Descriptive Analytics به معنی تحلیلگرتوصیفی است که به عبارتی این همان هوش تجاری است و نام دیگر آن محسوب می شود. یعنی وضعیت گذشته و حال شرکت و سازمان ها و کسب وکارها را توصیف می کند. این هوش تجاری یا تحلیلگر توصیف به کاربران می گویند که قبلا در چه جایگاه و وضعیتی بوده است و اکنون در چه جایگاه و وضعیتی قرار دارد و به کسب و کارهای نمی گوید چه کاری باید انجام دهند.
تحلیل کسب و کار BA یک فرایند تکنولوژیکی است که بوسیله نرم افزار تجزیه و تحلیل اطلاعات برای پیش بینی آنچه اتفاق خواهد افتاد، صورت می گیرد. یعنی تجزیه و تحلیل برای پیش بینی یک رویداد خاص که در آینده اتفاق خواهد افتاد. BA به عبارتی یک تجزیه و تحلیل پیشرفته است. اما هوش تجاری چگونه کار می کند؟ آگر چه هوش تجاری به کاربران کسب و کارها نمی گوید که چه کاری انجام دهند یا چه اتفاقی خواهد افتاد ولی می گوید باید یک اصول خاص را طی کنند. تنها BI درباره مولد گزارش ها است. BI پیشنهاد می دهد یک راهی برای کاربران وجود دارد تا داده ها و روند آن را درک کرده و به بینشی درست یابند تا بتوانند کار خود را بهتر انجام دهند و این کارها با اطلاعات بدست می آید.
ابزارهای هوش تجاری کسب و کارها را آسان می کند و به مدیران و کاربران پیشنهاد می کند که برای جستجو، ادغام به چه چیزی نیاز دارند برای بدست آوردن آنها به اطلاعات نیاز دارند تا بتوانند برای کسب و کار خود به درستی تصمیم گیری کنند. به عنوان مثال یک شرکتی نیاز دارد تا زنجیره تامین خود را بهتر مدیریت کند از این رو به هوش تجاری نیاز دارد تا ظرفیت شرکت خود به مواد را بداند فرایند حمل و نقل را به درستی تشخیص دهد اینکه کدام محصول با تاخیر انجام می ود و در حمل و نقل چقدر تاخیر وجود دارد . امروزه فروشندگان زیادی از هوش تجاری مانند مایکروسافت وجود دارد. البته باید گفت سازمان ها باید پلتفرم هوش تجاری خود را بر اساس اندازه کسب و کار، پیچیدگی کسب و کار، میزان عملیات کسب و کار و به خصوص بر اساس نوع فناوری که در سازمان مانند اواکل، ای بی ام، ساس و سپ و … راه اندازی می کنند.
© کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندسی آی کن میباشد.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.