سیستم اطلاعات مکانی، راهی برای تصمیم گیری بهتر - آی‌کن

سیستم اطلاعات مکانی، راهی برای تصمیم گیری بهتر

آنچه در ادامه میخوانید:

سیستم اطلاعات جغرافیایی و مکانی

امروزه در دنیا هر اطلاعاتی موجود باشد دارای مکان یعنی دارای مختصات جغرافیایی است بنابراین سازمان ها و کسب و کارها برای تجزیه و تحلیل داده های مکانی و توصیفی خود در برنامه ریزی ها ، تصمیم گیریها، تجارت و بازاریابی و حتی در سطح کلان تر در بخش مدیریتی به دنبال اطلاعات مکانی هستند. ابزارهای مبتنی بر اطلاعات جغرافیایی(GIS) به شرکت ها کمک می کند تا بتوانند بازار هدف فعالیت‏های خود را بهتر تعیین کرده و همچنین پیش بینی‏ های دقیق‏تری راجع به برنامه‏ های بازاریابی هدفمند و موثر ارائه کنند. از این رو این روزها سازمان ها در بخش سیستم اطلاعات جغرافیایی و مکانی سرمایه گذاری می کنند.

تصمیم گیری های بهتر با اطلاعات جغرافیایی و مکانی

سیستم اطلاعات جغرافیایی یا مکانی که به Geospatial Information System معروف است و امروزه از اطلاعات جغرافیایی و مکانی به عنوان یکی از منابع مدیریت و حتی به عنوان رکن چهارم تصمیم گیری یاد می شود. به عبارتی سازمان ها و کسب و کار هایی که از اطلاعات مکانی و جغرافیایی استفاده می کنند تصمیم گیری های بهتری برای اداره سازمان و کسب و کار خود می گیرند.

داده های سیستم های جغرافیایی

هر سیستمی دارای داده هایی است و داده های سیستم اطلاعات جغرافیایی را همان موقیعت پدیده ها بر حسب مختصات (طول و عرض) جغرافیایی مانند آدرس ها و … تشکیل می دهند. مختصات با عدد بیان می شوند و در ظاهر شاید فاقد هرگونه مفهومی باشند ولی همین اعداد و ارقام داده های جغرافیایی و مکانی هستند که به صورت نقشه، نمدار و تصاویر خود را نشان می دهد و قابل استفاده می شود.

تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی

سیستم اطلاعات جغرافیایی یا مکانی یک سیستم رایانه ای است که برا ی مدیریت تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی بکار می رود و از طریق اطلاعات بدست آمده و تجزیه تحلیل های انجام شده می تواند در تصمیم گیری ها استفاده کرده و نقش مثبتی در مدیریت کسب و کارها و سازمان ها ایجاد کرد.
سیستم اطلاعات جغرافیایی دارای ویژگی هایی مانند جمع آوری و ذخیره اطلاعات مکانی، نمایش اطلاعات دریافتی و تجریه و تحلیل و گرفتن گزارش و خروجی از پردازش آنها است.

مزایای تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی

به عبارتی دیگر امکان ثبت اطلاعات هر قسمت از نقشه و لایه ها به صورت مجزا وجود دارد و ثبت اطلاعات به صورت لایه لایه تکمیل، تفکیک و منتشر می شود از این رو در مطالعات زیست محیطی، برنامه ریزی شهری و شهرداری، خدمات ایمنی شهرداری، حمل و نقل و ترافیک شهری، مدیریت ناوگان، تهیه نقشه های پایه، اراضی، بانکی، پستی، مطالعات جمعیتی،، تاسیسات شهری مانند اب و برق و .. استفاده می شود. البته در دنیا سیستم های اطلاعات مکانی و جغرافیایی زیادی وجود دارد که معروفتر ین آنها می توان به «آرك اينفو»، «آرك ويو»، «اسپانز»، «مپ اينفو» اشاره کرد که داراي توابع عملياتي متعدد در جهت تجزيه و تحليل مسائل و محاسبات آماري هستند و به صورت عمده از سوی شركت‌هاي بزرگ رايانه‌اي توليد مي‌شوند و دارای دقت، کارایی و سرعت عمل زیاد سهولت در بهنگام سازی داده ها است. از سوی دیگر می توان تغييرات مكان‌هاي جغرافيايي در طول زمان را بررسی و ردیابی کرد. و اینکه با این سیستم می توان مکان پدیده ها، مقادیر کمی، تراکم، پدیده های موجود در یک منطقه، درک پدیده ها ی مجاور و تغییرات را به تصویر کشید و مدیریت کسب و کار را بهبود بخشید.

امتیاز این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط