یکی از فرایند های تولید و توسعه ی نرم افزار، (Rational Unified Process) یا همان RUP می باشد. این متدولوژی حدود ۲۰ سال پیش توسط شرکت Rational که در زمینه ی تولیدات نرم افزاری صاحب نام است، ارائه شد. زیرا با پیشرفته تر و پیچیده تر شدن نرم افزار ها دیگر روش های سنتی به طور کامل پاسخ گوی نیاز های روز نبودند. پس نیاز به معماری های نوین در این عرصه بود.
تمامی متد های تولید نرم افزار بر سه اصل زمان، کیفیت و هزینه استوارند. ینی تولید یا توسعه ی محصولی با کیفیت در زمان مشخص و با هزینه ی از قبل تعیین شده. RUP یک فرآیند مهندسی نرمافزار است که دارای روش نظام مند برای تخصیص کارها و مسئولیت ها در یک تیم توسعه نرمافزار میباشد و هدف آن تولید نرمافزار با کیفیت بالاست که نیازهای کاربران نهایی را توسط یک برنامه در مدت زمان مشخص و با بودجه قابل پیش بینی تأمین نماید.
تولید یک محصول نرم افزاری در RUP شامل چهار فاز است. البته میزان استفاده از نیروی انسانی و زمان صرف شده در هر فاز متفاوت است.
فاز اول Inception : این فاز چه در توسعه و چه در تولید نرم افزار اهمیت ویژه ای دارد. شامل به دست آوردن دید عملیاتی، امکان سنجی، بررسی نیازمندی ها و بدست آوردن محدوده نرمافزاری پروژه و محدودیتهای آن است.
فاز دوم Elaboration : در این بخش ما اطمینان حاصل می کنیم که معماری، نیازمندیها و طرح ها به اندازهی کافی پایدارند و ریسکها به اندازهی کافی کاهش یافتهاند. به طوری که بتوان هزینه و زمان بندی لازم برای تکمیل تولید را پیش بینی کرد.
فاز سوم Construction : فاز ساخت در واقع به نوعی یک فرآیند ساخت است که در آن تأکید بر مدیریت منابع و کنترل عملیات به منظور بهینه سازی هزینهها، زمانبندیها و کیفیت است. به علاوه شامل کامل کردن تحلیل، طراحی، تولید و تست کارآیی مورد نیاز نیز هست.
فاز چهارم Transition : در این فاز بخش زیادی از تمرکز بر این است که تضمین نماید نرمافزار برای کاربران نهایی آماده شده است یا خیر. همچنین این فاز میتواند به چندین تکرار تقسیم شود، و شامل تست کردن محصول برای آمادهسازی جهت انتشار و ایجاد تنظیمات کوچک بر اساس بازخورد کاربران باشد.
یکی از ویژگی های بسیار مثبت آر یو پی این است که می توانیم چارچوب آن را بر حسب نیاز برای سازمان و کسب و کار خودمان بومی کنیم. این متدولوژی چابک در واقع ترکیبی از سه متدولوژی دیگر به نام های Booch، OMT و OSE است. از مفاهیمی مانند کلاس و آبجکت به صورت استاندار شده و یکسان استفاده می کند، زیرا از UML در کارهای خود استفاده میکند. در مجموع یک فرایند یکپارچه است.
نرم افزار RUP را به دلیل انعطاف پذیری مناسبش در انواع سازمان ها با ابعاد کوچک یا بزرگ و در هر نوع پروژه ای می توان استفاده کرد. با توجه به پروژه نقش ها را تعریف می کند، وظایف را بر حسب صلاحیت ها به هر بخش محول می کند و تمام این موارد را با استفاده از ابزارهایی مثل نمودار، گزارش، کد و … به نحو احسن اداره می کند.
از جمله مواردی که این چارچوب تولید و توسعه ی نرم افزار در اختیارتان می گذارد، شما را قادر می سازد به صورت مداوم مدیریت و بازبینی ها ی لازم طی اجرای همه ی فرایند ها را انجام دهید. افزون بر این چون مبتنی بر معماری توسعه ی اجزا است، به صورت مکرر کیفیت، زمان، بودجه و سایر موارد را در هر تکرار یا هر فرایند جزئی، مورد بازبینی قرار می دهد.
© کلیه حقوق این سایت متعلق به گروه مهندسی آی کن میباشد.
ممنون از اطلاعات مفید و کارآمدتون